Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappenovy sebejistoty se Monako nedotklo

Verstappenovy sebejistoty se Monako nedotklo

Poučil se z něj více než z Barcelony.

Max Verstappen se v Kanadě nevyhnul otázce, jestli se jeho havárie v Monaku mohly podepsat na jeho sebejistotě a zda nebude v Montrealu o něco opatrnější.

První velkou chybu Verstappen udělal už v první části kvalifikace a do závodu odstartoval z boxové uličky, zatímco jeho týmový kolega se postavil na pole position. Během závodu se pak Holanďan dokázal dostat na bodovanou pozici, kterou však zahodil chybou v zatáčce Massenet.

"Ne, ani trochu," odvětil jezdec Red Bullu. "Kanadu nepovažuji za městský okruh a jsem stoprocentně připravený vyrazit na trať. Nebylo by dobře nechat se tím rozhodit. Prošel týden a je třeba to nechat za sebou. Jistě, mohu říct, že jsem tím výsledkem zklamaný, ale z takových víkendů se poučíte. Já jsem se naučil možná více než v Barceloně. Občas to potřebujete, abyste se zlepšili.

V Monaku se musíte hlavně vyhýbat bariérám a v mém případě šlo o to, že jsem udělal chybu v kvalifikaci, musel jsem startovat poslední a probíjet se vpřed, co v Monaku není jednoduché. Dostal jsem se až na deváté místo, pak… Víte, až příliš jsem chtěl získat další místa a na to jsem asi doplatil."
 
Verstappen nečeká, že bude v Montrealu bojovat o vítězství, přestože bude jezdit s novou verzí pohonné jednotky Renault.

"Teď je ještě příliš brzy o tom mluvit, ale v Monaku jsme byli o trochu rychlejší. Toto je odlišná trať, tady jsou dlouhé rovinky, takže podle mě budeme blíž než předtím, ale ne první."