Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel očekával zlepšení

Vettel očekával zlepšení

Nové turbo odvedlo svou práci.

Sebastian Vettel dnes odstartuje z třetího místa a se svým kvalifikačním výkonem není úplně spokojený, ale pochválil přínos nového turba. I díky němu mu k pole position chyběly necelé dvě desetiny sekundy a k druhému místu jen o málo více než desetina.

"To je přísně tajné!", odpověděl Němec na dotaz ohledně přínosu nového turba, na které Ferrari utratilo dva vývojové žetony. "Není to velké překvapení. Očekávali jsme, že nám to přinese více výkonu a stalo se. Na této trati s dlouhými rovinkami je výkon velmi důležitý, proto jsme se rozhodli použít ho tady. Funguje podle očekávání a měl by nám pomoci i zítra, ne jen dnes."

Lítost z těsné porážky jsme slyšeli i v týmové vysílačce?

"Snažil jsem se kluci, opravdu snažil. Ve výjezdu z vlásenky jsem trochu ztratil trakci, ale… ***, ne dost, nestačilo to," řekl zklamaný jezdec Ferrari.

Vettel se snažil natolik, že mezi svými koly a legendární Zdi šampionů nenechal ani milimetr místa, jak zmínil v jednom z rozhovorů po kvalifikaci.

"Obecně jsem byl s mým kolem spokojený, jen jsem byl možná trochu chamtivý v 10. zatáčce a možná ne dost chamtivý v 6. zatáčce. Chtěl jsem se dostat pod minutu a 13 sekund, protože jsem věděl, že pak budu blízko mercedesům. Nakonec se mi to podařilo, ale přesto to nebylo dost. S vývojem víkendu jsem spokojený. Celkově je všechno fajn a i kvalifikaci jsem si užil. Otřel jsem se o Zeď šampionů, tomu bych se chtěl zítra vyhnout."
 
Kimi Räikkönen svou šanci propásl zablokováním kol před vlásenkou a odstartuje ze šestého místa.

"Během celé kvalifikace jsme se trochu trápili s 10. zatáčkou a v mém kole jsem tam ztratil hodně času, všechen čas zablokováním předních kol. Měl jsem dobrá místa a místa, kde jsem musel s vozem bojovat a tam jsem ztratil hodně času. Bohužel, když před rovinkou něco není ideální, na rovince přijdete o hodně času. Někde jsme byli opravdu dobří a jinde jsme dostali tvrdou ránu."

Räikkönen vidí chybu v málo zahřátých pneumatikách a doufá, že tenhle problém v závodě rychle zmizí.