Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Je Verstappen ještě kluk?

 Je Verstappen ještě kluk?

Další věc, ve které se Wolff s Hornerem neshodnou.

Šéf Mercedesu, továrního týmu disponujícího výbornými motory, a Christian Horner, šéf nejbohatšího z ne-továrních týmů, se neshodnou ve více věcech a jednou z nich je evidentně i názor na 18letého Maxe Verstappena. Toto Wolff se před VC Kanady nevyjádřil přímo na Verstappenovu adresu, ale porovnal ho s Lancem Strollem, 17letým jezdcem F3 a vývojovým jezdcem Williamsu.

"Pracuje extrémně tvrdě, ale je i inteligentní a vyspělý," řekl Wolff o Strollovi. "Max se ve srovnání s ním zpráva více jako mladík. Max je teenager. Ve voze je extrémně dobrý, ale když jste s ním, je to kluk. Ale Lancova zralost v 17 letech vás překvapí."

Mohla tato slova nechat Hornera chladným? Asi těžko. A po závodě dostal příležitost poslat míč expresně zpátky na Wolffovou stranu hřiště. Vždyť ultra-vyspělý jezdec Mercedesu, Nico Rosberg, si na Verstappenovi vylámal zuby a moc nechybělo, aby po neúspěšném pokusu o předjetí odstoupil ze závodu.

"Myslím, že ukázal velkou mentální odolnost," řekl o svém jezdci Horner. "Monako pro něj bylo velmi těžkým víkendem, ale způsob, jakým se vrátil do hry, jeho sebejistota, jeho styl jízdy, to vše bylo fantastické. Vůbec ho to neovlivnilo. Velmi vyzrálá jízda někoho, o kom pan Wolff řekl, že není tak vyzrálý, jak si o něm myslel. Podle mě byl velmi vyzrálý, když odrážel útoky jeho velmi zkušeného a vyzrálého jezdce."