Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Verstappen: Raději tam dejte stěnu

Verstappen: Raději tam dejte stěnu

Mladý jezdec má problém s obrubníky.

Maxu Verstappenovi se dnes v prvním tréninku podařilo předvést ve velmi negativním světle. 18letý jezdec si nedal pozor na nové vysoké obrubníky a poškodil svůj vůz. Dvakrát. V první části tréninku se nechal přes obrubník vynést v osmé zatáčce a přišel o část předního křídla, v druhé polovině byl příliš agresivní ve čtvrté zatáčce a skončil v kačírku za pátou zatáčkou a tentokrát i s poškozeným závěsem pravého předního kola. Z jeho vyjádření by se mohlo zdát, že na chybě nebyl jezdec, ale obrubníky.

"Problém je, jak to chápu já, že máme respektovat hranice trati, ale v tom případě by bylo lepší, kdyby tam dali stěnu," řekl Verstappen. "Je to tak, že… Chci říct, že jsem zničil dvě přední křídla a přední zavěšení, takže ano, jsou trochu příliš vysoké, ale máme se od nich tedy držet dál. Samozřejmě se snažíte, ale v první zatáčce by byl lepší jeden plochý obrubník než několik menších."

Jaké ponaučení si tedy vzal ze dvou incidentů?

"Obrubníky jsou vysoké a vůz vůbec nešetří! Prostě jsem vyjel z trati, dotkl jsem se obrubníků a ty zničily závěs, takže jsem už nemohl zatočit. Nečekal jsem, že budou k vozu až tak tvrdé."

V druhém tréninku pak přípravu na závod narušil déšť, ale Verstappen je přesto poměrně spokojený.

"Než se to stalo, měli jsme dobrou rychlost. Příliš nás to nepoznamenalo a měli jsme dobrý druhý trénink. Jistě, bylo by fajn, kdybychom odjeli více kol, ale není to tak špatné."