Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel prozradil slabé stránky vozu Ferrari

Vettel prozradil slabé stránky vozu Ferrari

Které dvě oblasti potřebuje Maranello nejvíce zlepšit?

Sebastian Vettel před začátkem sezóny doufal, že bude moci opět bojovat o titul, poprvé v červené kombinéze Ferrari. Nadále se odmítá vzdát, ale i on vidí, že Mercedes má nejen bodový náskok, ale i rychlejší vůz. V Silverstone prozradil, že během závodu Mercedes nejvíce získává v rychlých zatáčkách a také má mnohem lepší kvalifikační režim motoru, díky čemuž jeho jezdci pravidelně obsazují pole position.

"Nejsme v pozici, abychom mohli před závodem říkat, že jsme přišli vyhrát. Momentálně nejsme favority a čeká nás ještě hodně práce," řekl čtyřnásobný mistr světa. „Potřebujeme makat na všech oblastech. Není jeden konkrétní typ zatáčky, který nám nevyhovuje.

Ze srovnání s Mercedesem jako referenčním bodem, ale také s jinými vozy, není nic, co by vyčuhovalo. Měli bychom se trochu zlepšit všude. V pomalých zatáčkách jsme poměrně silní. Ne ve všech pomalých zatáčkách všech okruhů, ale ve většině ano. Trochu ztrácíme ve středně rychlých a rychlých zatáčkách. Co se týče maximální rychlosti a výkonu, dosáhli jsme masivního zlepšení, ale zároveň víme, že Mercedes může hlavně v kvalifikaci zvýšit výkon a z ničeho nic má o 25 až 30 koňských sil více, to se dá vidět i cítit. Nemusí to být vidět na sektorových časech, protože v každém sektoru jsou nějaké rovinky, ale dá se to vidět i cítit. Tohle nám chybí. Ještě nejsme, kde bychom chtěli být, ale máme správný směr."