Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ponechat si Räikkönena je dobré rozhodnutí

Ponechat si Räikkönena je dobré rozhodnutí

Vettel se těší na další společnou sezonu.

Když Sebastian Vettel přestupoval do Ferrari, byl rád, že ho tam už čeká jeho dobrý kamarád Kimi Räikkönen. Když se začalo mluvit o (ne)prodloužení Finy smlouvy o sezónu 2016, Vettel přes média podporoval jeho setrvání. A teď, když má Räikkönen smlouvu i na rok 2017, asi těžko někoho překvapí, že Vettel rozhodnutí svých šéfů podporuje.

"Podle mě je to správné rozhodnutí," opravdu nikoho nepřekvapil Vettel. "Oba se velmi snažíme, naším primárním cílem je dohnat lídry, tedy v tomto případě Mercedes. Takže je před námi hodně práce a podle mě bude důležité hodně o věcech diskutovat, mít v týmu klid a soustředit se na práci. Řekl bych, že v rámci padoku máme já a Kimi asi nejmenší problém s egem. To, podle mě, týmu velmi prospívá. Táhneme za jedno lano. Na trati oba bojujeme tvrdě, jak jste již mohli vidět, když jsme bojovali o pozici. To je podle mě normální. Ale mimo vůz nemáme žádný problém.

Takže s žádným jiným jezdcem neměl tak přátelský vztah, jako s Räikkönenem?

"Řekněme, že on je ze všech nejméně komplikovaný. Dá se říct, že obecně jsem se všemi týmovými kolegy vycházel dobře, pouze tu a tam se objevily problémy. S Kimim v týmu ale nejsou žádné politické tahy. Je to dobré, protože to udržuje klid v týmu. Dokážeme nechat svá ega za dveřmi. A mistrem světa není náhodou. Podle mě mohl už mít několik titulů, kdyby mu McLaren na začátku kariéry dával lepší vozy. Nepochybně je jedním z nejtalentovanějších jezdců v F1."