Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Verstappen: Red Bull je nejblíže k Mercedesu

 Verstappen: Red Bull je nejblíže k Mercedesu

Ferrari má opět těžkého soupeře.

Max Verstappen si po včerejších trénincích myslí, že Red Bull je v Silverstone rychlejší než Ferrari. To ho posouvá za Mercedes a zůstává zjistit, zda by bylo možného ho porazit.

"Velmi dobrý den. Jsme konkurenceschopní," pochválil svůj tým mladý Holanďan. "Z jízdy jsem měl radost. Druhý trénink byl trochu složitý kvůli větru, ale jinak to bylo OK. Jsme docela spokojeni. Jsme rychlí a nepříliš daleko za vozy Mercedesu, takže mohu říci, že to byl pozitivní den.

I na této trati je důležitý výkon motoru, ale jsou zde i rychlé zatáčky, a to nám vyhovuje. Byl to dobrý den, v krátkých stintech jsme byli rychlí a dlouhé jízdy byly také velmi dobré. Mám z toho radost."

Takže by mohlo být možné porazit i Mercedes?

"To se ještě nedá říct. Stále jsou velmi rychlí, takže pokud bychom byli týmem za nimi, bylo by to dost dobré."

Velmi spokojený je i Daniel Ricciardo.

"Ve srovnání s Lewisem to bylo velmi dobré," řekl Australan, který byl ve druhém tréninku o 4 desetiny sekundy pomalejší než Lewis Hamilton. "Nejsem si jistý, že nám dnes předvedli všechno, ale mám radost z našeho dnešního výkonu. Je to dobré. Také v dlouhých stintech jsme o něco lepší než minulý týden, takže to byl dobrý pátek. Ještě jsme z vozu nedostali všechno. Když jsem jel s plnou nádrží na měkkých pneumatikách, ještě tam zůstala rezerva, kterou jsem chtěl využít a dostat se blíže (k časům dosahovaným Hamiltonem)."