Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rosberg dostal penalizaci!

Rosberg dostal penalizaci!

Přišel o druhé místo.

Mercedes po boji na trati bojoval i v místnosti závodních stevardů a tento boj prohrál. Nedokázal je přesvědčit, že informováním Nica Rosberga o poruše převodovky i způsobu zmírnění problému neporušil pravidlo omezující komunikaci mezi jezdcem a týmem.

Tým smí svého jezdce informovat o všem, co ohrožuje jeho bezpečnost, nebo bezpečnost jiných jezdců. Nemůže mu ale radit ohledně ježdění, nastavení ani řešení problémů neohrožujících bezpečnost. Podle oficiální zprávy stevardů Mercedes nejprve jezdce informoval v rámci pravidel, pak ale další zprávou pravidlo porušil. Prozatím se můžeme pouze domnívat, že tou neproblémovou částí bylo oznámení o nefunkčnosti sedmého převodového stupně a porušením pravidel pak byla rada ohledně jeho přeskakování a rychlého řazení na osmý převodový stupeň.

K Rosbergovu času v cíli bylo přičteno 10 sekund, což na druhé místo posouvá Maxe Verstappena, který byl v cíli pouze o 1.3 sekundy později než Rosberg. Ten bere body za třetí místo a jeho náskok na čele šampionátu se scvrknul na jediný bod. Má jich 168, Hamilton 167.