Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes se neodvolá

 Mercedes se neodvolá

Rosbergovi zůstalo třetí místo.

Mercedes oficiálně oznámil, že se vzdal úmyslu opět získat druhé místo, které Nicu Rosbergovi patřilo po protnutí cílové čáry Velké ceny Velké Británie. Stevardi usoudili, že Mercedes během komunikace s jezdcem o poruše jeho převodovky zašel příliš daleko a kromě nezbytných instrukcí mu dal i radu navíc, čímž se provinil proti pravidlu omezujícímu komunikaci mezi jezdcem a týmem a k Rosbergovu času v cíli bylo přičteno 10 sekund. To je více než dost na to, aby se na druhé místo posunul Max Verstappen z týmu Red Bull.

"Tým Mercedes AMG Petronas se dnes rozhodl stáhnout jeho oznámení o úmyslu odvolat se proti rozhodnutí stevardů Velké ceny Velké Británie," oznamuje tisková zpráva.

"Byli jsme schopni stevardům dokázat, že porucha převodovky hrozila zastavit vůz, takže jsme Nicovi mohli v souladu s pravidly poradit ohledně potřebné změny režimu. Nicméně, rada vyhnout se sedmému převodovému stupni byla posouzena jako porušení TD/016-16 (technické direktivy), a tedy odstavce 27.1 Sportovních pravidel. Tým akceptuje interpretaci pravidel stevardů, jejich rozhodnutí a související penalizaci. Během následujících týdnů budeme pokračovat v diskusích s příslušnými zainteresovanými stranami na téma pocitu přeregulovanosti sportu."

Penalizace ovlivnila boj o titul mistra světa, z velkého náskoku Nica Rosberga na začátku sezóny už zůstal pouze jediný bod. Maxu Verstappenovi tři body navíc pomohly posunout se blíže k trojici jezdců nad ním - Kimimu Räikkönenovi, Danielu Ricciardovi a Sebastianu Vettelovi.