Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Bottas chce být oddaný Williamsu

Bottas chce být oddaný Williamsu

Jejich příběh ještě neskončil?

Manažer Valtteriho Bottase naznačil, že cílem jeho svěřence na přestupovém trhu je udržet si místo ve Williamsu. Finský pilot byl spojován s místem svého krajana u Ferrari, ale Kimi Räikkönen podepsal novou smlouvu. U Red Bullu volné místo nebude, Mercedes už prý s Nicem Rosbergem vyjednává pouze o detailech nového kontraktu, takže volných míst v týmech, které by příští sezónu mohly mít své vozy na špici pelotonu, je už velmi málo.

"Valtteri si je již od začátku sezóny neochvějně jistý svou oddaností Williamsu, hlavně kvůli změnám v pravidlech pro příští rok a jeho víře v tento tým," řekl Autosportu jeho manažer Didier Coton. "Je to tak trochu nedokončený příběh a on chce být co nejoddanější týmu. V F1 je kvůli vítězstvím a tým má samozřejmě stejný cíl a společně tvrdě pracují na jeho dosažení. Williams je úžasný tým s velkým potenciálem. Během uplynulých dvou let předvedli své schopnosti a ještě neukázali vše. A když vidím Valtteriho oddanost tomuto týmu, tým by si ho měl chtít nechat."

Ve společnosti, která Bottase zastupuje, jsou kromě Didiera Cotona i Mika Häkkinen a Toto Wolff. Finský jezdec se však rozhodl, že důležité body nové smlouvy dohodne sám.

"Neměním management, všechno zůstává tak, jak bylo doposud. Trochu více se budu zajímat o některé věci, ale nic víc. Není to dramatická změna, není za tím žádný příběh, jen chci být více zapojený do některých věcí," přesvědčoval novináře 26letý jezdec.
 
Jezdec a manažer se neshodnou v tom, zda je důležité podepsat smlouvu co nejdříve.

"Jezdec vždy chce znát svou budoucnost co nejdříve. Pokud se to natahuje, je to nepříjemné a určitě mu to nepomáhá," řekl Bottas.

Coton ale tvrdí, že se není třeba spěchat.

"Teď to má ve svých rukou a ví, že my budeme vždy stát za ním. Není důvod spěchat a není mým úkolem dělat předpovědi (ohledně termínu podpisu nové smlouvy)."