Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ecclestone si je jistý záchranou Sauberu

Ecclestone si je jistý záchranou Sauberu

Co do F1 přivedlo další investiční skupinu?

Sauber už pár týdnů nevlastní Peter Sauber a Monisha Kaltenborn, ale investiční skupina Longbow. Ani boss F1, Bernie Ecclestone, neví, kde ji Sauber našel, ale hlavně je rád, že už nehrozí krach jednoho z jedenácti týmů schopných postavit vůz F1.

"Je to dobré. Vypadá to, že jim už nic nehrozí," řekl Ecclestone webu Motorsport. "Lidé neustále mluvili o tom, jak zmizí ze startovního pole, nepřijedou na další závod a podobné věci. Teď jsem si jistý a jsem spokojený."

Formule 1 v nedávné době nemá s investičními společnostmi nejlepší zkušenosti. Jedna z nich se neúspěšně pokusila odkoupit Caterham a tým nakonec zkrachoval. Genii sice Lotus F1 přivedla ke dvěma vítězstvím, ale poslední sezonu žil tým na dluh a zachránilo ho pouze odkoupení Renaultem. Monisha Kaltenborn, která zůstala na místě šéfa týmu, o novém vlastníkovi moc neprozradila. Víme pouze, že jde o švýcarskou společnost, která se investicemi do soukromých společností zabývá již více než 20 let a má mezinárodní klientelu.

Novináři ale vypátrali možné propojení na sponzory Marcuse Ericssona. Generálním ředitelem a prezidentem společnosti Longbow je Pascal Picci, který po Peteru Sauberovi přebral funkci předsedy Sauberu. Picci přitom v minulosti pracoval pro britskou společnost Sportpro, která se stará o podporu Ericssonovy kariéry.