Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams chce dát Bottasovi špičkový vůz

Williams chce dát Bottasovi špičkový vůz

Fin nejspíš zůstane závodit za tento tým.

Zástupkyně šéfa Williamsu, Claire Williams, se velmi pochvalně vyjádřila na účet Valtteriho Bottase a dodala, že by mu tým chtěl v budoucnu poskytnout vůz na boj o titul mistra světa. To samozřejmě naznačuje, že 26letý finský jezdec je na nejlepší cestě za podpisem nové smlouvy. Autosport se domnívá, že Williams má na Bottasovy služby opci a už je rozhodnutý ji využít.

"Valtteri se neustále zlepšuje," řekla Claire Williams. "Dozrál v jezdce, který kolem sebe dokáže sjednotit tým a motivovat spolupracovníky. Minulý rok jsme si všimli, že kvůli drbům o přestupu do Ferrari přišel o část svého soustředění, ale to už je pryč. Letos máme velmi odlišného Valtteriho, jeho ještě lepší verzi.

Znám se s ním od dob, kdy byl naším vývojovým jezdcem, jeho výkonnostní křivka má vzestupnou tendenci a nemyslím si, že už dosáhla vrcholu. Ještě má co dokazovat a já doufám, že mu jednoho dne budeme moci dát závodní vůz, ve kterém ukáže všechny své jezdecké kvality."

Williams nezapomněla pochválit i Felipe Massu, ale zde už zmínku o možné společné budoucnosti nenajdeme.

"Felipeho jsme k nám přivedli v roce 2014 a od té doby dosáhl více, než jsme čekali. Asi i více, než čekal on sám. Byly to tři skvělé roky a stejně skvělé je mít v týmu člověka jako on. Je skvělé mít v týmu dvojici jako Felipe a Valtteri. Soustředí se na svou práci a dělají ji dobře na trati i za oponou, když přijdou do továrny a komunikují s našimi lidmi. Felipe a Valtteri jsou úžasný tým a oba odvádějí skvělou práci."