Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappenovi nevadí kritika od zkušenějších soupeřů

 Verstappenovi nevadí kritika od zkušenějších soupeřů

Ve Spa bude bojovat stejně jako dosud.

Max Verstappen se po Velké ceně Maďarska dostal pod palbu kritiky zkušenějších soupeřů, včetně pár mistrů světa, kvůli jeho manévrům v souboji s Kimim Räikkönenem, ale hlavně proto, že na nich ani po závodě neviděl nic zlého. Starší jezdci se snažili Verstappenovi domluvit na setkání jezdců před Velkou cenou Německa a Jenson Button o výsledku diskuse řekl: "Jsem si jistý, že teď tomu už rozumí o něco lépe."

Podle Verstappenova rozhovoru s Autosportem se ale Button mýlil, mladá hvězda nehodlá nic měnit.

"Vnímám to pozitivně. Když se o vás mluví, tak asi děláte něco správně. Samozřejmě, vždy se najdou lidé, kteří budou kritizovat. Někteří lidé jsou na vaší straně a někteří na opačné. Ale já se jen snažím dělat svou práci pro tým co nejlépe, protože bojujeme proti Ferrari," řekl Verstappen.

"Prostě nikoho nenecháte jen tak projet kolem. Vždy jdu až na hranici, jen tak se dá uspět. Pokud zůstáváte pod hranicí, nemůžete uspět, protože své schopnosti nevyužíváte naplno. Takže pro mě se tím nic nezměnilo. Budu jezdit stejně, protože na tom není nic špatného."

Verstappen také mluvil o tlaku, pod který se sám dostal, když vyhrál Velkou cenu Španělska a po ní se ještě třikrát postavil na stupně vítězů, díky čemuž se po začátku sezony v Toro Rosso už téměř bodově dotáhl na Daniela Ricciarda a jezdce Ferrari.

"Po vítězství jsou očekávání všech lidí kolem vyšší. Já ale přistupuji ke každému víkendu stejně, snažím se odvést co nejlepší práci, co nejlépe nastavit vůz a co nejlépe jezdit. Samozřejmě mě vítězství v prvním závodě v novém týmu velmi překvapilo, ale od té doby jde všechno velmi dobře.

V Toro Rosso byli všichni velmi profesionální, ale Red Bull je ještě o úroveň výš, takže i já jsem se musel posunout na novou úroveň. Není lehké naskočit do týmu uprostřed sezony, ale zatím nebyly žádné problémy. Užívám si to. Máme rychlost, máme dobré výsledky a já mám z toho všeho obrovskou radost."