Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel se Räikkönenovi omluvil za havárii

Vettel se Räikkönenovi omluvil za havárii

Räikkönen: To se občas stává.

Novináři se dnes v Monze dozvěděli, že Sebastian Vettel se po zhlédnutí videozáznamu ze startu závodu omluvil Kimimu Räikkönenovi, že v první zatáčce vedle sebe nenechal místo pro dva vozy.

Räikkönen o ospravedlnění řekl: "Samozřejmě to bylo nešťastné. Řekl promiň, já jsem řekl OK a jde se dál. Ani pro jednoho z nás tří nebylo ideální být do toho zapleten, ale to se občas stává. Příště si jistě necháme o trochu více místa."

Vettel vysvětlil, že Räikkönenovi nechal tak málo místa, protože si neuvědomil, že se Verstappen pokouší získat zpět ztracené pozice a že tedy není s Räikkönenem v zatáčce sám.

"Není moc o čem mluvit, je zcela zřejmé, co se tam stalo. Myslel jsem si, že je uvnitř pouze Kimi, ale byli jsme tam tři. Nenechal jsem místo pro tři vozy. Max byl už mimo boje, ale on to viděl jinak. V zpětných zrcátkách jsem toho moc neviděl. Viděl jsem Kimiho a byl jsem kousek před ním. Kdyby se to dalo vrátit, tak tam samozřejmě nechám více místa a zvládneme to. Doplatili na to všichni tři zúčastnění, všichni jsme přišli o možnost bojovat o stupně vítězů."