Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettelovi to prostě víc nejede

Vettelovi to prostě víc nejede

Zítra ale třeba zaprší

Ferrari dosáhlo v kvalifikaci velkého úspěchu. Ne, neděláme si legraci. Po propadáku ve třetím tréninku i ti největší optimisté počítali s tím, že do druhé fáze protlačí jedno auto. Nakonec se to povedlo oběma. Na postup do závěrečné části ovšem Charles Leclerc a Sebastian Vettel nesměli ani pomyslet.

Nevalně to dopadlo i se zákaznickými týmy. Jezdci s agregáty Ferrari se srovnali od třináctého místa dále a mezi nimi uvízli jen zoufalci z Williamsu. Výkonový deficit motoru z Maranella se na hornatém okruhu projevil v plné nahotě. 

Odehrávaly se tyto oslavy skutečně před pouhým rokem? Foto: Ferrari

Na víc prostě nemáme,“ konstatoval zjevně otrávený Vettel v rozhovoru pro RTL. „Momentálně jsme na tom moc špatně. Dělali jsme včera dlouho do noci. Teď může samozřejmě někdo říct, že to bylo absolutně k ničemu.

Potom podrážděně odmítl otázku po příčinách současné mizérie. „Vydáváme ze sebe všechno. Zítra se může stát leccos. Třeba zaprší. Proto dnes nad sebou nemusíme lámat hůl,“ prohlásil místo toho.

Šéf Scuderie Mattia Binotto zjevně očekával pohromu předem. Do mikrofonu televizní stanice Sky ještě před začátkem kvalifikace uvedl: „Nyní investujeme hlavně do budoucnosti, do nového simulátoru. Je potřeba dělat krok za krokem. Řešení se nenajde přes noc.“ Slova, pouhá slova...

Zdroj: RTL, Sky, úvodní foto: Ferrari