Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel si nedal sáhnout na plat

Vettel si nedal sáhnout na plat

Italové mu to nedokáží zapomenout

Vypadá to, že Sebastian Vettel sdílí osud jiných jezdců, kteří se se Scuderií nerozešli právě v dobrém. Italská média na něj okamžité počala dštít oheň a síru.

Tentokrát se spouštěčem stala naprosto nevinná otázka, položená redaktorem listu La Stampa Mattiovi Binottovi. Na dotaz, kdy naposledy a o čem mluvil s Charlesem Leclerkem, odpověděl šéf týmu Ferrari: „Hovořili jsme spolu minulý týden ve čtvrtek. Tématem byl test ve Fioranu, který absolvuje, než se vydá do Rakouska. Zároveň jsem mu poděkoval za jeho spontánní podporu pro náš úsporný program.“ 

Binottovým novým favoritem je jednoznačně Charles Leclerc. Foto: Ferrari

Kámen úrazu je v poslední větě. Novináři si všimli, že Binotto se v této souvislosti (ale ani v celém rozhovoru) vůbec nezmínil o Vettelovi. Přišli s tím, že Leclerc souhlasil se zkrácením své roční gáže z dvanácti na devět milionů eur. Na stejnou žádost ale prý Vettel, ač bere čtyřikrát tolik, reagoval záporně.

Svého krajana vzaly okamžitě v ochranu Bild a Sport Bild. Podle nich exmistr světa už v březnu finančně přispěl italským regionům, nejvíce zasaženým koronavirem. Nedostatek vnímavosti k současné situaci mu tudíž vyčítat nelze. Citují přitom Helmuta Marka, podle nějž už jen Vettel nehodlá skákat tak, jak Ferrari bude pískat.

Zdroj: FORMULE.cz