Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Ferrari už nestačí ani vlastním zákazníkům

Ferrari už nestačí ani vlastním zákazníkům

Vettel: Výprask jsme si zasloužili

Extrémně frustrující.“ Takto lapidárně popsal Charles Leclerc svoje zážitky z dnešní VC Belgie. Hrdý tým je na dně, když nedostal ani jedno auto mezi bodující desítku. Naposledy se mu to přihodilo v Silverstone před deseti lety.

Na rozdíl od tehdejšího závodu to však tentokrát není žádná senzace. Podobný výsledek se po katastrofálních trénincích a bídné kvalifikaci očekával. Jinak to mohlo dopadnout jen za pomoci zázraku, třeba hromadného úhynu soupeřů nebo deště. Ten se sice do Spa skutečně dostavil, jenže o pár hodin později, než bylo záhodno. 

V boxech dnes Leclerc ztratil příliš mnoho času. Foto: Ferrari

Zvláště ponižující je porážka od Kimiho Räikkönena s klientskou alfou. „Teprve tehdy jsem si plně uvědomil, jak mizerně na tom jsme. Kimi mně dokonce chvílemi ujížděl,“ povzdechl si Sebastian Vettel. „V závěru jsme se trochu sebrali, ale jinak jsme se nacházeli kompletně mimo mísu. Výprask jsme si zasloužili, protože nám chyběla rychlost. Prohráli jsme i s těmi, kteří předtím končili daleko za námi a používají stejný motor. To je zarážející.

Nevyšly nám vůbec zastávky, což mě stálo čas i pozici. Pokoušel jsem se ztrátu dohnat, jenže jsem nedokázal nikoho předjet ani s pomocí DRS,“ lamentoval Leclerc.

Do problémů se Monačan dostal už v nájezdovém kole na rošt, které podle sportovních komisařů absolvoval příliš pomalu. Ferrari věc vysvětlilo nácvikem startu, ovšem někteří vtipálkové konstatovali, že rudý monopost se více rozjet nedokáže...

Zdroj: Motorsport-Total, úvodní foto: Ferrari