Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Mercedes před Japonskem upravuje motory

Mercedes před Japonskem upravuje motory

Hamiltonův v Malajsii ztratil tlak oleje.

Mercedes stihl během pár dní mezi malajským závodem a 1. tréninkem v Japonsku alespoň částečně odhalit příčinu selhání jednoho z motorů Lewise Hamiltona. Motor úřadujícího šampiona měl najeto jenom 618 kilometrů, když v 15. zatáčce okruhu Sepang ztratil tlak oleje. Výsledek jsme všichni viděli, Hamilton s hořící zádí vozu odstoupil ze závodu, který by jinak pravděpodobně vyhrál a vrátil se do čela šampionátu.

Jednalo se o jeden z trojice motorů, které britský jezdec dostal během víkendu VC Belgie, tedy motor nejnovější specifikace. Mercedes dočasně reaguje změnou v nastavení svých motorů, aby minimalizoval šanci, že i další motor bude mít stejnou poruchu.

Do Hamiltonova vozu se vrátí pohonná jednotka, kterou používal v Belgii, Itálii a Singapuru a ještě mu zbývá jedna, kterou použil v Belgii pouze v jednom pátečním tréninku. Také Nico Rosberg by měl pokračovat s pohonnou jednotkou používanou od Belgie, která už ale má za sebou i VC Malajsie. Na rozdíl od Hamiltona si ale může vzít ještě jednu novou.

Jezdci Williamsu, Force India a Pascal Wehrlein z Manoru měli dostat nové pohonné jednotky již tento víkend, ale jelikož Mercedes plánuje udělat před VC USA úpravy v designu, aby problém definitivně odstranil, budou jezdit se svými staršími pohonnými jednotkami a v USA dostanou již upravené.