Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas by souhlasil s rozšířením kalendáře

 Haas by souhlasil s rozšířením kalendáře

Ale nebylo by to zdarma.

Liberty Media zvažuje, kterým směrem poslat F1, aby se jí co nejvíce dařilo. Vyloučeno prý není ani další rozšiřování kalendáře, což se ale většině šéfů týmů nelíbí a jinak na tom není ani Günther Steiner, šéf amerického Haasu.

"O kolik vzroste náš příjem díky dalším závodům? Proč bychom to dělali, kdyby to byla jen práce navíc? Bylo by lepší zmenšit objem práce a zvýšit kvalitu. Kvantita dolů, kvalita nahoru," řekl Steiner. "Je určitá hranice. Já v oblasti organizování závodů nejsem expert, takže nevím, kde přesně je ta hranice, ale tým jako náš je při 21 závodech za sezónu na hraně. Během sérií závodů v Asii jsme dlouho pryč. Lidé si myslí, že jsme tu jen od čtvrtka do neděle, ale někteří lidé přicházejí už v neděli nebo dokonce v sobotu a zůstávají až do pondělí, dokud není vše hotovo."

To ale neznamená, že rozšíření kalendáře není možné, ale týmy by za to musely dostat dobře zaplaceno, nebo by to alespoň musel být závod v dobrém regionu, aby se o příjem postarali sponzoři. Samoúčelné rozšiřování rekordně dlouhého kalendáře by ale byl nesmysl.

"Z mého úhlu pohledu, pokud by to bylo odůvodněno příjmy, pokud bychom pak lépe prodávali náš produkt, tak bychom to měli zvážit. Ale pokud bychom to měli udělat jen proto, abychom to udělali, kdyby to byla jen práce navíc a příjem by se nezměnil, tak jaký by to mělo smysl?"