Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Villeneuve chce vidět Strolla pod tlakem

Villeneuve chce vidět Strolla pod tlakem

Už se nemůže spoléhat na svého otce.

Kanada bude mít v F1 opět svého jezdce a Lance Stroll nezačne někde v podprůměrném týmu, ale rovnou ve Williamsu, třetím nejstarším a nejúspěšnějším týmu F1, který by se chtěl příští rok vrátit do bojů o stupně vítězů i vítězství. Kanada neměla v F1 svého jezdce, odkdy definitivně odešel Jacques Villeneuve. Toho teď zajímá, jestli je 18letý jezdec skutečně připravený na F1. Porážení soupeřů v nižších sériích neznamená, že mladík bude automaticky mezi nejlepšími i v F1, obzvláště když je zvyklý těžit z finanční podpory svého otce.

"Že vyhrál šampionát F3 ještě neznamená, že se to přenese i na vyšší úroveň," řekl mistr světa z roku 1997, který svůj titul získal právě ve voze Williamsu, v rozhovoru pro Le Journal de Montreal. "Hodně jezdců zazářilo v F3 a nakonec to nic neznamenalo a jiní v juniorských sériích nezářili vůbec a bili to skvělí piloti F1. Každý je unikátní."

Villeneuve bude sledovat i to, jak se jeho krajan bude chovat, když přijdou první neúspěchy, když nezačne hned vyhrávat a ocitne se pod mediálním tlakem.

"Bude zajímavé sledovat, jak se Lance bude v F1 vyvíjet po psychické stránce. Už nebude pod ochranou svého otce, víceméně si bude muset poradit sám. Je velmi rychlý a talentovaný, ale ještě se nenaučil přetrpět horší období. Nemohu se dočkat, až ho uvidím pod skutečným tlakem. Pokud to překoná, jako všichni skvělí šampióni, tak může dokázat cokoliv. Lance tvrdě bojoval o vítězství, ale nikdy nepoznal, jaké to je bojovat o přežití v motorsportu. Ještě není jako hotový produkt, musí se učit, ale to je jen normální."