Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Horner: Ron Dennis by nám moc chyběl

Horner: Ron Dennis by nám moc chyběl

Je velkou osobností McLarenu i celé F1.

Vztahy mezi Red Bullem a McLarenem nemusely být v nedávné době nejlepší, ale to prý neznamená, že by měl Christian Horner radost, kdyby se potvrdily drby o jeho připravovaném nedobrovolném odchodu.

"K Ronovi chovám pouze maximální respekt," řekl šéf Red Bull Racingu v rozhovoru pro Sky Sports. "Často stojíme proti sobě a bojujeme o sponzory, inženýry, jezdce atd. Ale on vždy hraje férově. Kdyby odešel, byla by to velká ztráta. Hlavně pro McLarenu, ale i pro celou Formuli 1."

Když už je řeč o sponzorech, neutichají zprávy tvrdící, že společnost vlastnící značky Mobil 1 a Esso přechází k Red Bullu a McLaren s Hondou navazují nové partnerství se společností BP vlastnící značku Castrol a ani jedna strana tyto zprávy zatím oficiálně nepopřela. Horner už takto loni získal TAG Heuer, které nyní jeho týmu sponzoruje motory Renault.

Na straně inženýrů se Hornerovi před lety podařilo získat Adriana Neweyho, zatímco aerodynamické oddělení McLarenu nyní vede jeho žák z Red Bullu, Peter Prodromou. Další eso je ale na straně McLarenu, má exkluzivní dohodu s Hondou, přestože Red Bull předloni také projevoval zájem o její motory.

"V F1 už dosáhl úžasné věci," dodává šéf Red Bullu. "Tím, jak přebudoval McLaren, byl vzorem nám všem. Je oddaný své práci, umí se zasadit za věci, které jsou dobré pro Formuli 1 a občas ne nejlepší pro jeho vlastní tým."

dennis a boullier 061