Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Marka rozhněval Wolffův telefonát

Marka rozhněval Wolffův telefonát

Snažil se ovlivnit jezdce konkurenčního týmu?

V minulosti se nestávalo, že by šéf týmu namísto rozhovoru s jezdcem konkurence raději kontaktoval jeho otce. Věkový průměr jezdce F1 ale klesl a Verstappenovi je pouze 19 let, přičemž víkendu velké ceny F1 se poprvé zúčastnil v 17 letech. Rozhodujícím faktorem ale je, že k životu závodníka ho dovedl jeho otec, Jos Verstappen, bývalý jezdec F1.

"Osobně ho mám rád (Maxe Verstappena)," řekl šéf Mercedesu francouzským novinám Le Figaro. "Jezdci by měli mít svobodu vyjádřit se a v tomto ohledu je Max pro F1 skvělý. V některých situacích by ale snad měl být opatrnější. Kdyby v Mexiku vyřadil Nica ze závodu, nebyl bych na něj naštvaný jenom já, ale polovina světa, protože by zbytečně zasáhl do boje o titul."

Když se tedy Wolff po odvážných Verstappenových útocích na Nica Rosberga v Mexiku obával, že by mladý Holanďan mohl rozhodnout boj o mistrovský titul, chtěl domluvit jeho otci. Wolff pak německému Auto Motor und Sport potvrdil, že zatelefonoval Josu Verstappenovi, aby si se synem v jeho vlastním zájmu promluvil.

"Jenom jsem mu chtěl říci, protože ho už dlouho znám, že by byla škoda, kdyby Max nějakým nepromyšleným manévrem zasáhl do boje o titul," potvrdil Wolff.
 
Když se o tom doslechl Helmut Marko, zuřil.

"Tak tohle už překračuje všechny meze! Pokud od nás pan Wolff něco chce, má kontaktovat lidi z Red Bullu, ne jezdcova otce," cituje Marka Auto Motor und Sport. "Kdyby nám dávali kolo, tak by se ještě dalo pochopit, proč jim máme uhýbat z cesty. Jenže my s Mercedesem bojujeme o nejlepší místa. Máme-li se dobrovolně vzdát, tak to může Mercedes poslat své jezdce na trať v jedenáct a zbytek bude startovat ve dvě odpoledne. Ještě jsem nezažil takové vměšování se. Zavolat otci a manipulovat jím, to snad ne!"

Wolff je ale nadále přesvědčen, že jednal správně.

"(Max) svému otci důvěřuje a jen jeho poslechne. Momentálně se ocitl ve spirále negativity, kterou si nezaslouží. Ale kdyby kolizí s Nicem nebo Lewisem rozhodl šampionát, definitivně by mu přischl negativní image. Chtěl jsem jen, aby si toho byl vědomý."