Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

Wolff: Ať zvítězí nejlepší!

Wolff: Ať zvítězí nejlepší!

Jezdci plánují běžný závodní víkend.

Je úterý, poslední týden sezóny 2016 a týmy se již, alespoň v myšlenkách, připravují na závod na okruhu Yas Marina v Abú Zabí. Nejzajímavější situace je samozřejmě u Mercedesu, který své jezdce pošle do souboje o titul mistra světa. Šéf Mercedesu si uvědomuje odpovědnost, která nyní jako břemeno leží na celém týmu.

"Jako skupina máme v této sezóně jednu poslední velkou povinnost, dát Nicovi a Lewisovi platformu, díky níž budou moci bojovat o titul až po šachovnicovou vlajku," řekl Toto Wolff. "Oba byli úžasní a oba by si ten titul zasloužili. Pro nás všechny to byl vyčerpávající rok s rekordně dlouhým kalendářem a další výzvou, kterou je příprava na sezónu 2017 a její nová pravidla. Po tak dlouhém boji bude moci vítěz bez obav říci, že si titul zasloužil. Všichni bychom už chtěli vědět, kdo to bude. Ať zvítězí nejlepší!"

V Abú Zabí končil souboj jezdců Mercedesu i v roce 2014, tehdy do něj šel s velkým bodovým náskokem Hamilton. O rok později přijel už s jistotou dalšího titulu, ale letos bude ve výhodě Rosberg. Ani vítězství nemusí Hamiltonovi stačit k čtvrtému titulu, ale ještě se nevzdává. Dobojováno bude až v neděli odpoledne.

"Nemohu se vzdát a nevzdám se. Nikdy nevíte, co se může stát, přestože se to zdá být nepravděpodobné,“ doufá Hamilton. „Jsem hrdý na sebe, i na to, čeho jsem dosáhl, protože jsem bojoval naplno. A ať to dopadne jakkoli, budu hrdý na každého, kdo se podílel na úspěších posledních let. K tomuto víkendu budu přistupovat stejně, jako k ostatním. Chci ho vyhrát a udělám vše pro to, abych sezónu ukončil vynikajícím výkonem."

O závodu jako každý jiný mluvil i Rosberg, ačkoli ten nemusí porazit Hamiltona a nemusí být ani druhý, zisk titulu by mu zajistilo i třetí místo.

"Budu dělat všechno tak, jako v každém jiném závodu. Zvládnout celý víkend velké ceny je vždycky výzva. V tomto sportu není nic snadné a ani já to teď nebudu mít jednoduché. Udělám vše pro co nejlepší výsledek,“ řekl Rosberg.