Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff chce vidět čistý zápas

Wolff chce vidět čistý zápas

Zakázané jsou pouze nesportovní manévry.

Lewis Hamilton je před posledním závodem v těžké situaci. Potřebuje vyhrát závod, ale zároveň potřebuje, aby se Nico Rosberg nedostal na stupně vítězů, jinak bude letošní titul patřit jemu. Co s tím? Nabízí se možnost taktického zdržování, aby jezdci Red Bullu a Ferrari dostali příležitost dostat se před Rosberga během zastávek v boxech. Ale co na to šéf Mercedesu? Když Rosberg zdržoval Hamiltona v Monaku, dostal pokyn zrychlit, nebo svého soupeře pustit vpřed. Smí Hamilton v posledním závodě vyzkoušet na Rosberga každý trik, který ho napadne?

"Už jsem o téhle teorii slyšel. Nemůžeme zasahovat do finálového závodu. Nyní je necháme závodit. Oba vědí, co považujeme za sportovní soupeření. V sázce je hodně, titul mistra světa," řekl Toto Wolff.

"Myslím, že oba již uvažovali nad všemi možnými scénáři. Jestliže nepřekročí hranici toho, co již považujeme za nesportovní jízdu, tak bude vše v pořádku. Teď bychom je měli nechat závodit. Nechceme ovlivnit výsledek, protože bychom tím mohli rozhodnout o titulu a zničit, co jsme za poslední roky vybudovali. Jezdci jsou úžasní sportovci a vědí, co jakou kontroverzi by vyvolalo překročení hranice. Takže věřím, že z jejich souboje bude mít radost náš tým i fanoušci."

Mercedes se před posledním závodem soustředil pouze na to, aby některého ze svých jezdců nechtěně neznevýhodnil.

"Pro všechny v týmu je to teď mimořádně těžké. Mohli byste říct, že jsme ve fantastické situaci, titul určitě získá jeden z našich jezdců, jenže se už tři roky snažíme být nestranní a během závodu to bude těžké, protože oba potřebují naši podporu a zároveň nemůžeme všechno držet pod kontrolou, aby mohli rozhodnout oni na trati. Musíme jim dát rychlý vůz, po dnešku můžeme říci, že to se nám podařilo, spolehlivý vůz a strategii, která bude vyhovovat oběma. To je další výzva, kterou nám komplikují alternativní strategie Red Bullu a rychlost Ferrari."