Novinky

  • 13.03.2024 Neutral Massa kvůli ne-titulu žaluje FIA a FOM o dvě miliardy korun

  • 20.02.2024 Good Takuma Sato je výkonným poradcem Honda Racing Corporation

  • 13.02.2024 Good FIA má nového technického ředitele monopostů - Jana Monchauxe

Facebook Instagram

VC Kanady 2017 bude!

 VC Kanady 2017 bude!

Potvrdil to starosta Montrealu.

Starosta Montrealu, Denis Coderre, dnes prostřednictvím sociálních médií oznámil, že Velká cena Kanady 2017 již není v ohrožení.

Kanadský závod je jedním ze tří, které se do návrhu kalendáře příští sezóny dostal pouze provizorně. Finanční problémy má také Brazílie a německý Hockenheimring by závod zorganizoval, jen kdyby mu Ecclestone dal velkou slevu. Nad Okruhem Gillese Villeneuvea nevisel otazník kvůli poplatku za uspořádání závodu, ale kvůli investici do modernizace okruhu, kterou při podpisu současného kontraktu přislíbilo město Montreal, ale dosud nebylo ochotno vyčlenit peníze ze svého rozpočtu.

"Velká cena Kanady 2017 bude," oznámil Coderre.

Společnost Octane Racing Group organizující závod tuto stručnou zprávu doplnila o vlastní tiskovou zprávu.

"Montreal a Okruh Gillese Villeneuvea každoročně přinášejí jednu z nejlepších velkých cen sezóny. V roce 2017 budou mít všichni o důvod více, aby si to nenechali ujít, budeme slavit 50. výročí první VC Kanady F1," píše se ve zprávě.

Coderre později dodal: "Formule 1 je podle mě extrémně důležitá a je jedním z hlavních velkých podniků pořádaných v Montrealu."

V roce 2014 podepsali organizátoři závodu kontrakt na 10 let, takže pokud Montreal okruhu zajistí novou řídící věž, lékařské centrum a garáže, mělo by být o budoucnost VC Kanady dobře postaráno. Diváky by mohl na tribuny přilákat Lance Stroll, 18letý jezdec, který bude od příštího roku závodit za Williams.