Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Red Bull v kvalifikaci trochu zariskoval

Red Bull v kvalifikaci trochu zariskoval

Zítra může překvapit jezdce Mercedesu.

Kdo by zítra mohl zdramatizovat boj o mistrovský titul? Možná to bude Ferrari, ale více sebevědomí má Red Bull. Jeho jezdci postoupili do poslední části kvalifikace na super-měkkých pneumatikách a díky tomu budou zítra v prvních pěti startovních řadách jediní, kteří nebudou mít ultra-měkké pneumatiky. Nejvíce by z toho mohl vytěžit Daniel Ricciardo, protože v Q3 vybojoval třetí startovní pozici. Jeho pneumatiky by měly vydržet o něco déle než pneumatiky Lewise Hamiltona a Nica Rosberga, což mu otevírá možnost dostat se před ně díky lepší strategii zastávek v boxech.

"Byl to jen malý risk, byli jsme si zcela jisti, že se na nich dokážeme kvalifikovat. Jsou jen trochu odolnější než ultra-měkké, trochu odlišná volba," řekl Christian Horner. "Rozhodli jsme se dnes dopoledne, po třetím tréninku. Daniel teď má nejlepší místo, které se dnes dalo získat. Uvidíme, jak se bude vyvíjet závod.

Škoda, že to nevyšlo i Maxovi. Byl na cestě za vylepšením svého času, ale pak ztratil v jedenácté zatáčce a o veškerý nasbíraný čas přišel. Ale Daniel dal dohromady úžasné kolo, aby získal tu polovinu desetiny sekundy, kterou potřeboval k poražení Kimiho. Podle mě by bylo skvělé, kdyby se nám zítra podařilo zdramatizovat závod. Bylo by super, kdybychom se po startu dostali mezi jezdce Mercedesu. Snad bude mít pneumatiky v lepším stavu.