Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Felipe Massa dostal nádherný dar

Felipe Massa dostal nádherný dar

Williams mu daroval jeho vůz.

Pro Felipeho Massu letos přišly Vánoce o měsíc dříve. Williams dal odcházejícímu veteránovi pěkný dar, letošní monopost. Vítěz 11 velkých cen se v Abú Zabí loučí s Williamsem i s celou F1, příští rok jeho místo zaujme mladý Kanaďan Lance Stroll. Tým z Grove se se svým jezdcem loučí na úrovni a před dvěma týdny ho v jeho rodné Brazílii nechal závodit ve voze nesoucím jeho jméno v logu patřícím společnosti Martini. Tento vůz od nynějška patří Massovi.

Když se Massa na rozlučkové párty dozvěděl, že kromě fotoalba a kreseb vyobrazujících jeho kariéru, dostane i vůz, těžko zadržoval slzy.

"Jsem tak hrdý na svou kariéru, na všechno, čím jsem si prošel, náročné momenty, úžasné momenty… Myslím, že teď už nastal můj čas, jsem rád, že jsem se takto rozhodl," řekl Massa. "Rozhodnutí skončit není jednoduché, protože člověk je ještě mladý a musí tohle rozhodnutí učinit, když je ještě fyzicky fit. Jsem šťastný, že jsem vystihl správný moment."

Brazilské rozloučení neproběhlo zcela podle Massových představ, přestože nakonec právě díky odstoupení ze závodu zažil pár velmi emocionálních okamžiků. V Abú Zabí má zaděláno na lepší výsledek, v kvalifikaci porazil týmového kolegu a postoupil do finálové části kvalifikace.

"Měl jsem dobrou kvalifikaci, jsem spokojený. Byla to moje poslední kvalifikace v F1 a jsem rád, že jsem ukázal rychlost. Neodcházím proto, že bych už nebyl rychlý. Končím kvůli jiným věcem a toto je nádherný dar (vůz FW38). Jsem koncentrovaný a připravený na závod, který snad bude ještě lepší."