Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massa bojoval jako v prvním kole kariéry

Massa bojoval jako v prvním kole kariéry

Na vůz dával pozor, vždyť si ho bere domů!

Felipe Massa měl předčasnou rozlučku s fanoušky v Brazílii, ale poslední šachovnicovou vlajku uviděl až včera v Abú Zabí. Ze svého posledního závodu si odvezl dva body a vůz F1, který mu Williams daroval.

"Jsem opravdu velmi šťastný a pyšný. Bojoval jsem až do posledního kola stejně, jako jsem bojoval i v prvním kole mého prvního závodu," řekl 35letý bývalý jezdec F1. "Z výsledku i ze závodu mám velkou radost. Mísí se ve mně mnohé pocity, ale rozhodně jsem pyšný. Pyšný na všechno, co jsem dosáhl. Pyšný na svou kariéru, pyšný na všechny dosažené úspěchy. Splnil jsem si spoustu snů, dosáhl mnoho úspěchů, zažil fantastické věci. Ale jsem hrdý i na to, že jsem vždy respektoval lidi a také cítím hodně respektu, což je opravdu fantastický pocit."

Williams naplánoval, že Massovi dá vůz, ve kterém pojede poslední domácí velkou cenu. Tehdy ještě nemohl vědět, že Massa ten závod ukončí havárií. Vicemistr z roku 2008 zažertoval, že nyní, když je již jeho, na něj dává lepší pozor.

"Je to vůz, ve kterém jsem odjel i tento závod. Naplňuje mě to štěstím a hrdostí a samozřejmě, teď už vím, že je to můj vůz, takže jsem na něj dával lepší pozor! Je to fantastický dar od týmu, od Claire, od Franka, od všech lidí Williamsu. Tento tým navždy zůstane v mém srdci."

Massa má na kontě 250 startů do závodů F1, získal 41 pódiových umístění a 11 vítězství.
 
Ferrari - Kimi Raikkonen, Stefano Domenicali, Felipe Massa, Luca di Montezemolo, Piero Ferrari
VC Austrálie - Ferrari - Felipe Massa