Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jaké pneumatiky zůstaly jezdcům pro závod?

Jaké pneumatiky zůstaly jezdcům pro závod?

Red Bull může překvapit.

Sezóna končí a už za pár minut jezdci odstartují do posledního závodu. Bude se rozhodovat o titulu mistra světa i konečném pořadí v obou šampionátech, tak se rychle podívejme, jaké pneumatiky si jezdci nechali pro závod. Pneumatiky označeny jako nové (new) se ještě nedotkli asfaltu. U použitých je to složitější, protože některé už mohou být nepoužitelné a jiné mají za sebou jen pár kol.

U Mercedesu ale jdou na jistotu, Lewis Hamilton a Nico Rosberg jsou na tom stejně. Mají tři sady fialových (ultra-měkkých) sad použitých v kvalifikaci a na jedné z nich odstartují do závodu. Ani jeden z nich nemá nepoužitou sadu. Během závodu si tak budou pravděpodobně vybírat pouze mezi žlutými (měkkými) a červenými (super-měkkými). Jezdci Ferrari a Force India jsou na tom stejně.

Jezdci Red Bullu už nemají nepoužité červené, ale na jedné červené sadě odstartují a možná se pokusí závod vyhrát díky jednozastávkové strategii. Totéž platí pro Felipeho Massu. Valtteri Bottas nepostoupil do závěrečné části kvalifikace a může se pokusit překvapit agresivnější strategií.