Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Test Pirelli dal tečku za sezónou 2016

Test Pirelli dal tečku za sezónou 2016

Dneškem všem začíná zimní přestávka.

Poslední slova příběhu sezóny 2016 byla řečena v neděli, ale pro Pirelli, tři týmy a pět jezdců byl definitivní tečkou až včerejší testovací den. 24 dní dlouhý testovací program vyvrcholil dnešním společným testem tří týmů, které spolu s Pirelli testovaly pneumatiky pro sezónu 2017. Ve voze Ferrari jezdil Kimi Räikkönen, o vůz Red Bullu se podělili Daniel Ricciardo a Max Verstappen. O vůz Mercedesu se měli podělit Lewis Hamilton a Pascal Wehrlein, ale trojnásobný mistr světa odjel jenom pár kol, pak za volant pustil mladého Němce.

Jezdci společně nasbírali data z 331 kol odkroužených na Okruhu Yas Marina. Pirelli po skončení testu oznámilo, že celkově bylo během letošních testů vyzkoušených 96 různých směsí a nyní nastal čas rozhodnout, které se budou používat v sezóně 2017.

"V posledním testu roku jsme měli na trati pět závodních jezdců, protože testovací program jsme zakončili s třemi vozy na jedné trati v jeden den," řekl sportovní ředitel Pirelli, Paul Hembery. "Nyní se začne těžká práce. Musíme porovnat a analyzovat výsledky z 24 dnů a přibližně 12 tisíc testovacích kilometrů, abychom určili pneumatiky, se kterými se bude závodit příští rok. Ty se pak poprvé dostanou na skutečné vozy sezóny 2017 během únorových oficiálních společných testů. Poslední test v Abú Zabí proběhl podle plánu a díky přechodným vozům Mercedesu, Red Bullu a Ferrari jsme mohli získat potřebná data, bez kterých by nebylo možné realizovat takto náročný vývojový program."

Motory tedy včera definitivně utichly, jezdci vystoupili z vozů a tratě budou zívat prázdnotou až do 27. února 2017.