Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff nekouká po cizích ženách ani jezdcích

Wolff nekouká po cizích ženách ani jezdcích

Ricciardo je prozatím mimo hru

Pokud se letos roztočí přestupový kolotoč, velmi pravděpodobně ho uvede do pohybu Daniel Ricciardo podpisem smlouvy s jedním ze tří špičkových týmů. U Red Bullu má místo jisté Max Verstappen, u Ferrari Sebastian Vettel a u Mercedesu s nejvyšší pravděpodobností zůstane Lewis Hamilton. Téměř nekonfliktní, usměvavý a přitom rychlý Ricciardo by se hodil ke každému z nich. Red Bull už řekl, že by si ho chtěl nechat, ale Toto Wolff prohlásil, že vůbec nekouká po jezdcích mimo rodinu Mercedesu, tedy současných jezdců jeho týmu a adeptů v juniorském programu.

"Momentálně nekoukáme po jezdcích mimo Mercedesu, protože v první řadě musíme podporovat naše dva současné kluky, ti jsou teď prioritní. Je to stejné, jako když je někdo šťastný se svou manželkou. Už nehledá nikde jinde!" potěšil Wolff nejen jezdce Mercedesu, ale jistě i Susie Wolffovou.

"Takže teď jsme s našimi dvěma ženami, nebo třemi (s Estebanem Oconem, pozn. red.) a jinde nehledáme. Dejte nám více času, pár dalších závodů. Vykročíme do evropské části sezony, poletíme do Kanady, červenec bude mimořádně intenzivní (kvůli čtyřem závodům v rozmezí 29 dní, pozn. red.) a pak už budeme mít lepší představu.

Valtteri v poslední době podává velmi uspokojivé výkony a o Lewisovi ani nemusím nic říkat, podle mě je momentálně nejlepší ze všech. A přitom nám dospívají děti, jako Esteban Ocon a George Russell. O sestavu Mercedesu pro příští rok se tedy vůbec netřeba bát."

Ricciardo je tedy, prozatím, mimo hru. Ocon má šanci postoupit ze zákaznického týmu Force India do továrního a George Russell, jenž si v Baku připsal první vítězství ve F2, by pak měl dobrou šanci na uvolněné místo u indického týmu. Kromě Ricciarda se tato zpráva jistě nečetla dobře ani Pascalu Wehrleinovi. Němec loni přišel o místo v Sauberu, letos je testovacím jezdcem Mercedesu a německou automobilku reprezentuje v DTM. Ale navzdory v zimě proklamované přetrvávající podpoře ho Wolff už do své rodinky nepočítá.