Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo pochybuje, že zájem Mercedesu byl upřímný

Ricciardo pochybuje, že zájem Mercedesu byl upřímný

Příště bude moudřejší

Danielu Ricciardovi rokem 2018 vypršel dlouhodobý kontrakt, který Red Bullu podepsal ještě jako mladík hledající bránu do F1. Loni poprvé vyjednával smlouvu jako uznávaný závodník a vítěz velkých cen a skončilo to přestupem do Renaultu. Byl přitom v kontaktu s několika týmy včetně Ferrari, ale jednání s ním prý v Maranellu někdo náhle stopl. A pravdivé byly také zprávy o rozhovorech s Mercedesem, jenže Australan si zpětně není jistý, zda to od Tota Wolffa nebylo pouze čeření vody, zatímco měl už prakticky jisté smlouvy s Lewisem Hamiltonem i Valtterim Bottasem.

"Vím, že takové rozhovory potřebují svůj čas, obě strany se musejí navzájem pochopit. Jenže přišel červen, červenec a my jsme za sebou měli pouze nějaké rozhovory a nikam se to neposouvalo," řekl Australan. "Na jedné straně zde byly týmy, které mě opravdu chtěly (určitě Renault, Red Bull, možná i McLaren), a na druhé ty, které stály ve dveřích a nechtěly ven ani dovnitř. A do té druhé skupiny patřil Mercedes. Tehdy jsem to docela nechápal. V takové situaci potřebujete zjistit, čí zájem je reálný. Kdo je k vám upřímný a kdo není. Bylo to vzrušující, ale zároveň rozptylující. Ale přijde bod, ve kterém se již přijímají pouze jednoznačné odpovědi."

Pokud už nic jiného, ​​tak se alespoň poučil: "Jsou to zkušenosti a využiji je, protože to jistě nebylo naposled v mé kariéře a stejným procesem budu muset projít znovu. Už teď vím, že některé věci udělám jinak. Neříkám, že něčeho lituji, už ale budu moudřejší."

Ricciardo má s Renaultem smlouvu do konce roku 2020, stejně jako Lewis Hamilton s Mercedesem, Sebastian Vettel s Ferrari a Max Verstappen s Red Bullem.