Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Potvrzeno: Pascal Wehrlein bude závodit za Sauber

Potvrzeno: Pascal Wehrlein bude závodit za Sauber

Jeho cílem je vrátit tým do středu pole.

Dnes svá místa oficiálně obsadili tři jezdci. Klíčovým byl přestup Valtteriho Bottase do Mercedesu. Williams na jeho místo povolal Felipeho Massu a Pascalu Wehrleinovi zbylo místo u malého týmu Sauber, protože Manor se zmítá ve finančních problémech.

"Je nám potěšením oznámit, že naším druhým jezdcem je Pascal Wehrlein," prozradila Monisha Kaltenborn, šéfka švýcarského týmu, který již má smlouvu s Marcusem Ericssonem. "Pascal už svůj talent předvedl v monopostech i v DTM a ve své první sezóně v F1 ukázal svůj potenciál, když v Rakousku získal bod. Pro Pascala je to jen začátek a my mu hodláme vytvořit podmínky pro další růst a lepší poznání vrcholu motorsportu. Jsem si jistá, že Marcus a Pascal letos budou dobrou kombinací."

Pro Wehrleina je prohraná bitva o místo v Mercedesu již druhou porážkou v boji o místo v lepším týmu. Během sezóny měl zájem o přestup do Force India, která si ale vybrala jeho týmového kolegu, Estebana Ocona. Nakonec může být rád, že se udržel v F1 a musí doufat, že Sauberu se podaří vrátit mezi týmy středu pole.

"Jsem nadšený, že příští sezónu budu součástí týmu Sauber F1," oznámil 22letý Němec. "Čeká mě nová výzva v novém týmu, už se na to nové dobrodružství velmi těším. Naším cílem je stát se pevnou součástí středu pole a pravidelně sbírat body. Udělám všechno pro to, abych Sauber v tomto boji podpořil. Sauberu jsem velmi vděčný za jeho důvěru ve mne a tuto skvělou příležitost a samozřejmě jsem velmi vděčný i Mercedesu za jeho podporu."