Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Giovinazzi obsadil Wehrleinův vůz

Giovinazzi obsadil Wehrleinův vůz

Itala čeká první velká cena kariéry.

Sauber zrušil účast Pascala Wehrleina ve Velké ceně Austrálie a nahradil ho Antoniem Giovinazzim.

Wehrleina v zimě trápilo zranění zad, které si způsobil havárií v Závodu šampionů, když se snažil porazit Felipeho Massu. Zpočátku vážnost zranění popíral, ale nemohl se zúčastnit první poloviny předsezónních testů, do vozu se dostal až během druhého týdne. Samotné zranění by mu prý už nebránilo zúčastnit se velké ceny, jenže mu v zimě zabránilo absolvovat náročnou fyzickou přípravu, jakou si dopřáli jeho soupeři. To platí i pro Giovinazziho, který je testovacím jezdcem Ferrari a ve voze Sauberu testoval namísto zraněného Wehrleina.

Po dvou pátečních trénincích se německý závodník s týmem údajně podělil o svou obavu, že nebude schopen dokončit závod. Tým odmítá, že by za oponou byl tlak ze strany Ferrari, jeho dodavatele pohonných jednotek.

"Moje fyzička není na potřebné úrovni pro absolvování závodní vzdálenosti. Důvodem je, že jsem nemohl pořádně trénovat. Tým jsem se situací obeznámil včera večer. Tým Sauber F1 se rozhodl neriskovat. Škoda, ale pro tým to takto bude nejlepší," oznámil 22letý německý závodník.

Zpráva jistě potěšila italské fanoušky. 23letý Giovinazzi bude prvním italským jezdcem na startu velké ceny od sezóny 2011, po které se s F1 rozloučili Jarno Trulli i Vitantonio Liuzzi.