Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ecclestone nezaloží konkurenční sérii

Ecclestone nezaloží konkurenční sérii

Nebude škodit něčemu, co sám budoval.

Bernie Ecclestone se zbavuje svých akcií ve společnosti vlastnící F1 a připravuje konkurenční sérii, informovala během uplynulého týdne některá zahraniční média. Mimo jiné se opírala o vyjádření Flavia Briatoreho, se kterým se Ecclestone zná z F1, se kterým se později dělil o fotbalový klub a který by mu mohl pomoci založit novu sérii.

"Současný obraz je velmi chmurný," řekl Briatore o současné F1 redaktorovi La Gazzetta dello Sport. "Týmy jsou ve finanční krizi, okruhy krachují a hybridní formule je k ničemu."

Auto Bild přišel s teorií, že Ecclestone nyní obnoví plány na "GP1", tedy nový vrchol stojící nad sériemi GP2 a GP3, konkurující Formuli 1, ale s velkými atmosférickými motory a nízkými náklady, tedy alespoň zpočátku, než do ní po roce 2020 přestoupí ty týmy F1, které nepřistoupí na rozpočtový strop. 86 letý Ecclestone ale fámu popřel.

"Chtěl bych zastavit drby tvrdící, že zakládám novou sérii, aby konkurovala F1. Tento šampionát jsem budoval téměř 50 let, jsem na ni hrdý a poslední věc kterou chci vidět je, jak jí něco škodí," napsal Ecclestone do zprávy zveřejněné agenturou Reuters.

"Nový majitel společnosti ji bude moci vést odlišným směrem. Já jsem musel zajistit zisky pro majitele. To není pro generálního ředitele neobvyklý úkol a tuto práci jsem léta dělal pro různé vlastníky včetně mě samotného, ​​když jsem vlastnil 100 procent společnosti. Velmi rád bych měl tak skvělé možnosti, jaké má teď Chase Carey, nový generální ředitel. Věřím, že podporovatelé F1 ocení, že Chase chce peníze vracet zpátky do tohoto sportu."