Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Abiteboul a Mallya se nepohodli

Abiteboul a Mallya se nepohodli

Koho tým bude lepší?

Mezi šéfy týmů to před sezónou 2017 začíná jiskřit. Cyril Abiteboul se během včerejšího představení vozu Renault RS17 nechal slyšet, že je mu líto týmů jako Force India.

"Myslím si, že tato sezóna bude jako závody ve zbrojení," řekl Francouz. "Je mi opravdu líto týmů, které nemají dostatek zdrojů. Vůz, který zde vidíme, není vůz, který budeme testovat v Barceloně. A v Barceloně neuvidíte vůz, který pošleme do Melbourne. Před každým závodem budeme mít nové díly. Už jsem byl v malém týmu (v Caterhamu), nebyla to žádná sláva. Teď se dokážu vcítit do týmů, které musí neustále myslet na peníze. Pro malé týmy bude velký problém najít zdroje.Podle mě už Force India utratila celý svůj rozpočet na vůz, aby se přizpůsobila novým pravidlům. S našimi zdroji bychom měli být schopni snadno porazit týmy jako Haas a Force India."

Generální ředitel týmu Renault to možná nemyslel zas až tak špatně, ale Mallyovi se role "křoví" pro jeho tým vůbec nezamlouvá, vždyť loni obsadil čtvrté místo Poháru konstruktérů.

"Dnes ráno jsem si přečetl, že podle Cyrila Abiteboula z Renaultu budou závody ve zbrojení pro chudé týmy jako Force India velkým utrpením. Dobře. Tak hodně štěstí! Možná si bude přát, aby tato slova raději polkl. Válka není o množství zbraní, ale o jejich kvalitě," řekl Ind.