Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bridgestone po F1 netouží

Bridgestone po F1 netouží

Firma se bude soustředit na olympijské hry.

Monopol Pirelli na dodávky obutí pro MS F1 prozatím není v ohrožení. Nikomu jinému se do tohoto kšeftu totiž moc nechce.

Naposledy se v tomto smyslu vyjádřil evropský šéf Bridgestone Robin Shaw: „V nejbližší době neplánujeme návrat do formule 1. Všechny naše síly jsou napřeny směrem k olympijským hrám.“ Japonský výrobce se totiž od roku 2024 stává partnerem této světové akce, a to v její letní i zimní podobě. Záměrem je změnit povědomí veřejnosti o tom, že „pneumatiky nejsou dost sexy“. Formule 1 prý vhodným nástrojem k dosažení tohoto cíle není. Až příliš často se totiž v souvislosti s ní v médiích referuje o gumách v negativním smyslu. „Není prostě možné, uvést naše úsilí o co nejvyšší kvalitu a snahu F1 trvale užívat pneumatiky na hranici jejich možností do souladu,“ vysvětlil Shaw.

Bridgestone se ve F1 angažoval v letech 1997 až 2010. Odešel údajně proto, že vynaložené náklady převýšily získaný vývojový efekt. V současnosti je v monopostech aktivní pouze v japonském seriálu Formula Super.