Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll udělá i další chyby

Stroll udělá i další chyby

Massa: Dejte mu čas!

Lance Stroll otevřeně řekl, že ho čekají těžké časy. Kanaďan nevstoupil do šampionátu F1 nejlépe, havaroval již v kvalifikaci, kvůli čemuž mu Williams musel vyměnit převodovku, dostal penalizaci, v postartovním zmatku na chvostu pole si poškodil pneumatiky a závod mu definitivně zničila jízda za pomalým sauberem Antonia Giovinazziho. Kanaďan ale zachovává chladnou hlavu. Má 18 let a má se ještě co učit.

"Nečekal jsem, že budu konkurovat týmovému kolegovi, ani že budu bojovat o místa na stupních vítězů," vysvětlil Stroll. "V Melbourne jsem chtěl hlavně zjistit, jak na tom ve skutečnosti jsem a více si zvyknout na vůz. Ještě nás čeká 19 dalších závodů, kde se může stát leccos. Mnoho věcí bude fungovat, ale mnohé další nevyjdou."

O jezdcích jiných sérií, kteří říkají, že je připraven na F1, si myslí své.

"Když jezdec není v F1, snaží se najít výmluvu, proč tady není. Jezdci v padoku F1 se vzájemně respektují. Vědí, jak těžké je vyhrát F4, Formuli Renault nebo F3 a co to obnáší. Takže my tady se respektujeme a jezdci , kteří zde nejsou, hledají důvody. Není na tom nic zvláštního, snad to nemusím vysvětlovat. Lidé jsou žárliví."

Kanaďana se zastal jeho zkušený týmový kolega Felipe Massa. Sám vstoupil do F1 velmi mladý a rovnou ze série Euro Formule 3000 (nezaměňovat s Mezinárodním šampionátem Formule 3000).

"Má 18. Když jsem měl 18, také jsem dělal chyby," řekl Massa. "Potřebuje pouze čas. Uvidíte, že během sezóny se bude zlepšovat. Možná nezačal nejlépe, pokud započítáme i testy, ale má trpělivost i čas. Já mu rád podám pomocnou ruku, všechny informace, vše co by se mohlo hodit, co by měl pochopit."