Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alfa Romeo se možná vrátí do F1

Alfa Romeo se možná vrátí do F1

"Protože tam prostě patří."

Scuderia Ferrari se vydává novou cestou. Alespoň to tvrdí nejvyšší šéf italského výrobce sportovních vozů Sergio Marchionne.

Stáj z Maranella má za sebou nelehké období, kdy ji ve vrcholné fázi přípravy nového vozu opustil technický ředitel James Allison. Přesto se letošní monopost evidentně povedl. „Provedli jsme radikální změnu týmové kultury a organizace,“ uvedl Marchionne v rozhovoru pro zpravodaj FIA Auto. „Výrazně se zlepšila vnitřní komunikace, držíme víc při sobě. Také jsme přistoupili k některým personálním změnám a v rozumné míře investovali. A hlavně jsme se vyvarovali velkohubých prohlášení.

Nástupce Luky di Montezemola byl rovněž tázán ohledně vztahu Ferrari k šampionátu Formule E: „Nejsem schopen vám říci, kdy do něj jednou vstoupíme. Je ale jasné, že se v něm budeme muset angažovat. Hybridům a elektromobilům patří budoucnost.

Závěrem ještě jeden pozoruhodný citát, týkající se další značky, patřící do koncernu Fiat-Chrysler: „Jednou se Alfa Romeo vrátí do F1. Protože tam prostě patří. Není to samozřejmě na pořadu dne. Ale už to, že o tom s vámi mluvím, je přece dobré znamení.