Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Druhý trénink musel být zrušen

Druhý trénink musel být zrušen

VC Číny - 2. trénink

Smog vznášející se nad Šanghají způsobil, že jezdcům z naplánovaného prvního 90 minutového tréninku zůstalo sotva dvacet minut, protože v hustém smogu by v případě potřeby nemohla vzlétnout záchranná helikoptéra. I těch 20 minut mělo k ideálu daleko, Šanghajský mezinárodní okruh byl mokrý a jezdilo se na pneumatikách do přechodných podmínek. Ve druhém tréninku by proto všichni chtěli pracovat na nastavení svých nových vozů, jenže počasí bylo opět proti.

Vytrvalý déšť ustal jen pár minut před začátkem tréninku a trať byla mokrá, ale to nebylo hlavním problémem. Helikoptéra opět nesměla vzlétnout kvůli smogu. Kamera tak sledovala Fernanda Alonsa nasazujícího si svou přilbu, pouze aby před dokončením celého procesu přestal a opět ji vyměnil za kšiltovku. Jiní jezdci už byli připraveni ve svých vozech. Mezitím se nabízí otázka, zda se Číně opravdu vyplatí utrácet peníze, aby celému světu ukazovala tohle. Nejskalnějším fanouškům zbývalo pouze čekat spolu s jezdci.

Po necelé hodině a půl záběrů na čínské fanoušky, čekající jezdce, prázdnou mokrou trať a znečištěné ovzduší přišlo jednoduché oznámení, že druhý trénink ani nezačne. Zítra budou mít jezdci pouze hodinu na kompletní přípravu na závod a kvalifikaci. I to pouze pod podmínkou, že se zlepší počasí.