Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Giovinazzi se opět omlouvá

Giovinazzi se opět omlouvá

Tentokrát za havárii v závodě.

Antonio Giovinazzi se po kvalifikaci svému týmu omlouval za poškození vozu v samém závěru první části kvalifikace a po závodě se omlouval znovu. Mezi dvěma haváriemi zvládl absolvovat pouze jedno kolo na startovní rošt, zahřívací kolo a tři kola závodu. Na konci třetího kola udělal chybu a jeho vůz zůstal stát v téměř stejném místě, jako v kvalifikaci. V poslední zatáčce opět vyjel až na trávu a chybělo málo, aby vůz tentokrát zkrotil, jenže do cesty se mu postavila louže, vůz se vrátil do smyku a po nárazu do bariéry pokryly úlomky z něj celou šířku trati a závod přerušil safety car. Junior Ferrari si jistě uvědomuje, že v Číně jeho pověst velmi talentovaného mladíka utrpěla.

"V první řadě se chci opět omluvit svému týmu," řekl 23 letý Ital, kterého Sauberu půjčilo Ferrari. "Odvedl skvělou práci při přípravě vozu na závod (po havárii, při níž byla poškozena převodovka). Velká škoda, že jsem dnes znovu havaroval. Byla to pro mě lekce, ale na tento víkend budu chtít co nejdříve zapomenout."

Giovinazziho týmový kolega, Marcus Ericsson, dojel do cíle poslední, takže Sauber neměl co oslavovat. Na jeho bodovém kontě je nadále 0.

"Dnes nebyl náš den, hlavně ne Antoniův," řekla šéfka týmu Monisha Kaltenbornová. "Jsme rádi, že je po havárii v pořádku. Na trati byly náročné podmínky, hlavně pro jezdce s minimem zkušeností."

Během týdne bude oznámeno, zda se Giovinazzi vrátí za volant Sauberu C36 i v Bahrajnu, nebo do sezóny naskočí Pascal Wehrlein.