Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Býval mým idolem, nyní budeme týmovými kolegy

Býval mým idolem, nyní budeme týmovými kolegy

Giovinazzi si rád nechá poradit

Když Kimi Räikkönen v roce 2007 vybojoval svůj mistrovský titul, Antonio Giovinazzi byl teenager závodící v motokárách. Jako Ital přirozeně Räikkönenovi závodícímu za Ferrari fandil a příští rok bude jeho týmovým kolegou. Teenagerem dávno není, je mu 25 let, ale rád přijme veškerou pomoc, kterou mu finský jezdec přislíbil během posezonního testu v Abú Zabí.

"Pamatuji si, jak vyhrál titul s Ferrari. Byl jsem ještě malý chlapec a nedokázal bych si představit, že jednou budeme sdílet jednu garáž," řekl Ital v rozhovoru pro Motorsport. "Byl mým idolem a teď je mým týmovým kolegou."

V jiném rozhovoru dodal:

"Charles (Leclerc) řekl, že si s Vettelem z času na čas promluví a trochu s Kimim. Ale během testů jsme si dobře popovídali, jako ještě nikdy předtím. Je motivovaný, pro něj to bude nová výzva. Jako šampion, jenž dokázal opět vítězit, mi pomůže. Neodmítne mi žádnou pomoc," prozradil Giovinazzi v rozhovoru pro Sky Italia.

Mimochodem, Giovinazzi je (dvou velkých cen se zúčastnil již v roce 2017) prvním Italem v F1 od odchodu Vitantonia Liuzziho a Jarna Trulliho po sezoně 2011.

"Je to splněný sen a myslím si, že můj příchod do F1 je dobrý pro celý italský motorsport. Po letech absence nás bude v F1 opět reprezentovat náš jezdec, a to s tak skvělou italskou značkou, jakou je Alfa Romeo."