Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren potřebuje v Bahrajnu dojet

McLaren potřebuje v Bahrajnu dojet

Motory Honda proto asi dostanou náhubek.

Fernandu Alonsovi není co závidět. I tak ostřílený profesionál jako on se zřejmě hodně přemlouvá, aby usedl do auta, se kterým má mizivou šanci spatřit cíl. K tomu se ještě musí „optimisticky“ vyjadřovat pro média (i když mu v tom samozřejmě zdatně pomáhá PR oddělení stáje).

Před VC Bahrajnu pustil do světa tato slova: „Předtím, než jsem v Šanghaji odstavil vůz, jsem byl na slibné pozici. Byli jsme rychlejší než v Austrálii, takže jsem spokojen. Třeba na Šakhiru překvapíme.“ No… Televizní diváci mohli v Šanghaji názorně vidět, jak obrovský rozdíl je v současnosti mezi mercedesem a mclarenem.

Bottas se kolem Alonsa mihl, jako by Španěl seděl na traktoru a ne v monopostu F1. Dejme tomu, že odstup od středu pole se podařilo poněkud stáhnout, ale to neřeší základní problém, že McLaren byl v Číně jediným týmem, jenž předčasně odepsal oba automobily.

Co s tím? „Bude to pro nás další těžký závod,“ tvrdí Alonso a není důvod mu nevěřit. „Naším hlavním úkolem je obstát v náročných podmínkách, teprve pak přijde na řadu výkon.“ Jinak řečeno – raději ochudíme agregáty o nějaký ten koník, ale hlavně musíme dojet!

Jsme smutní z toho, že nemůžeme čekat, že by Fernando v neděli rozšířil svoji vítěznou statistiku nebo že bychom protrhli smůlu, která nás tady zatím pronásleduje,“ svěřil se týmový šéf Eric Boullier. Tak alespoň nějaký ten bodík…