Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nepovedený bahrajnský víkend Red Bullu

Nepovedený bahrajnský víkend Red Bullu

Verstappena zradily brzdy, Ricciarda gumy.

Bahrajn si Red Bull za rámeček asi nedá. Na Mercedes a Ferrari neměl absolutně nárok a zdá, že na ně výkonnostně ztrácí čím dál tím víc.

Nic na tom nemění ani fakt, že Max Verstappen měl závod rozjetý vcelku dobře. V úvodní fázi zdolal Räikkönena a týmového kolegu Ricciarda a dostal se na čtvrté místo. Z něj na začátku dvanáctého kola zabočil do boxů k časné výměně pneumatik. Tato strategie mohla vést k úspěchu, kdyby ovšem vzápětí po návratu na trať nenaboural do bariéry.

Měli jsme defekt na zadních brzdách. Když jsem šlápl na pedál, zasekl se a já nemohl víc zpomalit,“ rekapituloval průběh osudného momentu Nizozemec.

Daniel Ricciardo se rozhodl absolvovat dva úseky na měkkých pneumatikách, nebyla to však šťastná volba. „V prvních kolech jsem se jenom klouzal. Ani potom to nebylo ono a rychlostně jsem stačil tak leda Massovi,“ postěžoval si.

Přes Brazilce na williamsu se sice nakonec dostal, to ale bylo všechno. „Na začátku závodu jsem přitom měl pocit, že můžeme vyhrát. Vypadali jsme hodně konkurenceschopně. Jel jsem na konci vláčku a viděl, že ostatní mají s autem větší trable než já. Hlídal jsem si pneumatiky, a přesto jsem se jich bez problémů držel. Takže jsem se domníval, že máme výbornou výchozí pozici,“ dodal s lítostí Ricciardo.