Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

F1 hledá nový německý domov

F1 hledá nový německý domov

VC Německa nemusí být na starém okruhu.

Velká cena Německa je již desetiletí spjata s okruhy Nürburgring a Hockenheimring, ale je možné, že se to bude muset změnit. Nürburgring od změny majitele nejeví o F1 velký zájem a Hockenheimring si může velkou cenu dovolit pouze jednou za dva roky, pokud vůbec. Vina se často dávala Berniemu Ecclestonovi, ačkoli ten argumentoval, že od německých promotérů nechce více peněz než od italských, britských nebo španělských. K rychlé dohodě ale nedospěl ani nový šéf F1, Chase Carey. Ten už zvažuje alternativy, tedy přestěhování závodu na jiný, nový, modernizovaný nebo městský okruh.

"Minulý rok vyhrál německý jezdec v německém voze, takže je to velmi důležitý trh," řekl o Německu Carey. "Jedním z našich cílů je mít zastoupení na německém trhu. Momentálně zkoumáme, jaké řešení by bylo nejlepší, ještě jsme nedospěli k žádnému rozhodnutí. Setkal jsem se z německými zástupci a přirozeně jsme hovořili o dvou závodních okruzích, které VC Německa hostily v minulosti. Ale zkoumáme i jiné možnosti. Avšak ještě nemáme nic, co by stálo za oznámení."

S jedním novým okruhem máme počítat určitě. Do kalendáře přibude ještě alespoň jeden závod na území USA.

"Máme skvělé partnerství s okruhem v Austinu, ale jsme přesvědčeni, že můžeme přidat závod v "proslulém městě", jak jim říkám. Mohlo by to být Los Angeles, Las Vegas, Miami nebo New York. Tato města jsou nejvhodnější k vytvoření celotýdenní události. Dokázali by přitáhnout lidi z celého světa, přičemž v centru pozornosti by zůstal podnik F1, ale v nabídce by bylo mnohem více než jen víkend velké ceny."