Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Šanci mohou dostat náhradní jezdci i okruhy

Šanci mohou dostat náhradní jezdci i okruhy

Formuli 1 nic nezastaví

Výkonný ředitel společnosti Formula One Chase Carey poskytl rozhovor, ve kterém fanoušky ujišťuje, že když sezona v červenci začne, už ji jen tak něco nezastaví. Původně měl šampionát začít tradičně v březnu v Austrálii, ale stačil jediný potvrzený případ nemoci Covid-19 u zaměstnance McLarenu a mechanici všech týmů museli v pátek začít balit.

"Pozitivní test jednotlivce nepovede ke zrušení závodu," ujišťuje Carey. "Stáje upozorňujeme, aby byly na takovou situaci připravené. Jednotlivec půjde do karantény na hotelovém pokoji a tým ho nahradí někým jiným. Pokud se nakazí jezdec, tým má náhradního. Pokud se tým přesto nebude moci zúčastnit, závod kvůli tomu nezrušíme."

Závodu samozřejmě mohou zabránit politici, pokud v jejich zemi začnou opět stoupat počty nemocných. I s tím se ale počítá.

"Situace se vyvíjí, takže zůstáváme ve spojení s pořadateli a úřady. Pokud bychom museli kalendář měnit, budeme na to připraveni. Máme připravená záložní řešení včetně dalších okruhů se zájmem o velkou cenu," tvrdí Carey.

V uplynulých měsících se nejvíce mluvilo o zájmu německého Hockenheimringu, který je na F1 dokonale připraven, pouze nedokázal sehnat finanční krytí na velkou cenu s diváky. Na závod bez diváků si v podstatě F1 okruh pronajme. Ten na tom nejspíš moc nevydělá, ale hostit velkou cenu F1 je záležitost prestiže, která se dá zpeněžit později.

Antonio Giovinazzi by mohl zaskakoval za nemocného jezdce Ferrari. Do jeho vozu by se posadil Robert Kubica. Foto: Alfa Romeo

Zdroj: FORMULE.CZ