Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Začne sezona F1 až v Baku?

Začne sezona F1 až v Baku?

S Bahrajnem a Vietnamem už nikdo nepočítá

Ani ten největší optimista neočekává, že odložením Velké ceny Austrálie se lavina termínových změn zastaví.

Je krajně nepravděpodobné, že bychom jeli v Bahrajnu, když jsme nezávodili tady,“ jasně deklaroval šéf Red Bull Racingu Christian Horner. „Bude nezbytné přistoupit k dalším úpravám kalendáře. Pro nás je teď nejdůležitější, abychom se v pořádku vrátili domů.“ Přitom Red Bull patřil spolu se sesterskou AlphaTauri a Racing Pointem k trojici stájí, které chtěly v Albert Parku na trať i po odstoupení McLarenu.

Mohli bychom posunout letní přestávku o tři týdny dopředu,“ navrhl možné řešení Helmut Marko. „Mezitím bychom pracovali na autě pro rok 2021. Bylo by to rozumnější než škrtnout srpnové prázdniny.

 

V minulých dnech jednal Carey s organizátory VC Vietnamu. Foto: Express Sport

 

To jsou ovšem dlouhodobé úvahy. Všechny však hlavně zajímá, co se odehraje v nejbližší době. Za prakticky již odepsané se považují Bahrajn a Vietnam, ale nejistota panuje i kolem prvních evropských podniků. Pesimisté dokonce předpokládají, že poprvé se motory rozeřvou až v ulicích Baku 7. června.

Ten, na jehož bedrech leží největší odpovědnost, nic konkrétního neříká. „Momentálně se soustředíme na záležitosti tohoto víkendu,“ odbyl zvídavé novináře v Melbourne šéf F1 Chase Carey. „Právě jsem dorazil z Vietnamu. Jsme ve fázi jednání s našimi partnery o příštím vývoji. Ale nejprve to musíme dotáhnout do konce tady. Situace je značně nepředvídatelná. Dnes je úplně jiná než před dvěma nebo čtyřmi dny. Je obtížné předpovídat budoucnost, když se rámcové podmínky neustále mění.“

Zdroj: FORMULE.cz