Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Upravený kalendář F1 požehnání od týmů nepotřebuje

Upravený kalendář F1 požehnání od týmů nepotřebuje

Nový technický předpis až od roku 2022

Šéf F1 Chase Carey po včerejší telekonferenci Liberty Media, FIA a týmů oznámil, že stáje už nadále nebudou mít možnost mluvit do podoby letošního kalendáře.

V tomto mimořádném čase a po řadě odkladů velkých cen jsme s jednoznačným souhlasem Světové rady pro motoristický sport diskutovali o nutnosti větší flexibility při zveřejnění upravené termínové listiny, jakmile se stav kolem nemoci CoVid zlepší,“ uvedl Carey.

Na setkání byla vyjádřena plná podpora záměru uskutečnit co nejvíce závodů, u nichž to z bezpečnostního hlediska bude možné. Formule 1 a FIA začnou nyní na věci intenzivně pracovat, přičemž týmy budou průběžně informovány. Jejich formální souhlas při konečném schvalování kalendáře nicméně nebude potřebný.

Také osmnáctipalcových kol se dočkáme až za dva roky. Foto: Pirelli

Carey se rovněž vyjádřil k přesunu začátku platnosti nových technických předpisů až na rok 2022: „Vzhledem ke svízelné finanční situaci, která kvůli pandemii koronaviru nastala, bylo dohodnuto, že stáje smějí použít šasi z roku 2020 i v další sezoně. Ještě se bude jednat o případném zmrazení vývoje některých dílů.

Rozpočtový strop bude ovšem zaveden podle původního plánu již napřesrok.

Zdroj: F1