Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Chase Carey poodhalil nový kalendář

Chase Carey poodhalil nový kalendář

Začátek v Rakousku, konec v Perském zálivu

Výkonný ředitel společnosti Formula One Chase Carey poodhalil, jak by měl vypadat nový kalendář velkých cen F1 pro sezonu 2020. Přesná podoba ještě není známa, ale již bylo stanoveno několik opěrných bodů v Evropě. Potom se cirkus F1 pokusí co nejefektivněji přesouvat po zbytku světa.

Pokud na Rakousko neudeří druhá vlna onemocnění Covid-19, velká cena se na Red Bull Ringu pojede v původním termínu, tedy 5. července. Samozřejmě za nepřítomnosti diváků, přičemž i účast médií je prozatím ve hvězdách. Konec evropské části sezony by se měl jako obvykle odehrát na Monze na začátku září. Logický další krok by vedl na Arabský poloostrov, jenže Abú Zabí si připlácí za pozici na samém konci kalendáře. I proto týmy poletí z Evropy dále na východ a následně se přesunou na americký kontinent.

"Naším plánem je začít závodit v Evropě a pokračovat celý červenec a srpen až do začátku září," řekl Carey. "Prvním závodem bude Velká cena Rakouska, tedy víkend 3. až 5. července. V září, říjnu a listopadu nás naleznete někde v Eurasii (nejspíše myšleny Rusko a Ázerbajdžán), Asii a v Severní i Jižní Americe. Sezonu zakončíme v Zálivu v prosinci, přičemž tradičnímu finále v Abú Zabí bude předcházet závod v Bahrajnu. Očekáváme, že zvládneme 15 až 18 velkých cen. Konečnou podobu kalendáře zveřejníme, jakmile to bude možné."

Carey potvrdil, že několik prvních závodů bude určitě bez diváků, ale nemělo by se z toho stát pravidlo pro celou sezonu.

Kdo by byl před dvěma měsíci věřil, že sezona začne na Red Bull Ringu? Foto: Pirelli

Zdroj: FORMULE.cz