Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Z kalendáře se vytratí dvě velké ceny, prozradil Carey

Z kalendáře se vytratí dvě velké ceny, prozradil Carey

Počet závodů se příští rok zvyšovat nebude

Vedení F1 je odhodláno do kalendáře velkých cen roku 2020 zařadit dva nové závody. Jeden skutečně nový závod, Velká cena Vietnamu, už má podepsané všechny kontrakty a dávno o něm víme. Chase Carey naznačil, že téměř jistá je i staronová VC Nizozemska, kde již existuje rámcová dohoda. Překvapením je, že výkonný ředitel formule 1 oznámil, že kalendář se nejspíš rozšiřovat nebude. To znamená, že se dvěma okruhy se budeme muset rozloučit.

"Jsme v procesu finalizace našeho kalendáře pro rok 2020," řekl Carey. "V podstatě jsme domluveni na dvou prodlouženích a aktivně jednáme o třech dalších. Kromě toho jsme již oznámili, že bude závod v Hanoji, kde už začala výstavba trati a okolních budov, plus jsme v principu domluveni na dalším přírůstku do kalendáře. Ještě to není konečné číslo, ale očekáváme, že jich bude 21, stejně jako tento rok."

Brazílie již oznámila, že svou velkou cenu stěhuje z Interlagosu do Ria de Janeira, kde má být financována soukromým sektorem. Monza se pochlubila, že nová smlouva je již víceméně na světě. V nejistotě zůstávají Silverstone, Hockenheim, Mexiko a Barcelona.

O Silverstone se přitom nedávno psalo, že také už má pokračování velké ceny jisté. Zpráva byla dementována s tím, že ještě ne, ale asi to vypadá nadějně. Hockenheim pro tuto sezonu spasil Mercedes, jenže návštěvnost v posledních letech zachraňovali nizozemští fanoušci a na ty se nebude moci spoléhat, když budou mít vlastní velkou cenu a další v nedaleké Belgii. Okruh v hlavním městě Mexika po volbách přišel o vládní finance a podobný problém má Barcelona, která zřejmě doplácí na napětí mezi španělskou vládou a Katalánskem, jakož i na odchod Fernanda Alonsa z F1.